Război

General american: ”Se apropie iarna ucraineană, soldații lui Putin vor îngheța până la moarte”

Armata lui Vladimir Putin se îndreaptă spre cea mai sumbră etapă a războiului din Ucraina, în măsura în care soldații săi subechipați se confruntă cu realitatea dură a iernii în tranșee.

Soldații ruși s-ar putea confrunta cu condiții teribile pe front asemănătoare cu cele din invazia eșuată a Finlandei din 1939 sau din atacul nazist asupra Rusiei din 1941.

Ambele campanii dezastruoase s-au sfârșit în acelaș fel: soldații au înghețat în tranșee, iar motoarele tancurile s-au oprit datorită temperaturilor foarte scăzute.

Iernile ucrainene pot înregistra temperaturi scăzute care ating și -31 de grade Celsius, media ajunge de obicei la -8 grade Celsius, iar viscolul poate să arunce până la 20 de centimetri de zăpadă într-o zi.

Și chiar dacă iarna va fi mult mai blândă decât aceste cifre care reprezintă cel mai sumbru scenariu, va fi totuși o provocare destul de mare pentru rușii subechipați, subantrenați și subaprovizionați.
„Când e frig, nu numai că te miști mai încet, gândești mai încet, iar posibilitatea ca unitățile mecanizate să se strice și să nu funcționeze crește”, a declarat generalul-locotenent american Ben Hodges pentru The Sun Online.

Generalul Hodges – fost comandant al Armatei SUA în Europa – a expus în detaliu profunzimea provocărilor cu care se confruntă rușii.

Și în timp ce ucrainenii vor trebui să îndure condițiile, ei par mai bine echipați și cu siguranță mai motivați decât trupele lui Putin – dintre care mulți vor proveni din recenta mobilizare.

Forțați să lupte și fără hainele de iarnă de care au nevoie pentru a se apăra de vremea rea, acesta ar putea fi cea mai sumbră parte a războiului de până acum pentru Putin, menționează generalul Hodges.

Colonelul Richard Kemp, ofițer în retragere din armata britanică, a fost, de asemenea, de acord că rușii recrutați s-ar putea confrunta cu o criză în lunile de iarnă – dar era clar că ambele părți vor avea de suferit în aceste condiții.

„Tot războiul – și în special tipul de război purtat în Ucraina – este dur din punct de vedere moral și din punct de vedere fizic”, a declarat colonelul Kemp pentru The Sun Online.

„Dar apoi adaugi și condiții de îngheț – iar frigul transformă totul într-un exerciții de supraviețuire. Nu doar supraviețuirea în fața inamicilor, ci și supraviețuirea efectelor mortale ale iernii”, a spus Kemp.

Ucraina este pe cale să intre în lunile sale de iarnă – cu ploi abundente care încep să vină, care este cunoscute sub numele de „rasputitsa”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *