CSI / RusiaInternaționalRăzboi

„Generalul Armaghedon” susține că Rusia își protejează soldații trimiși pe câmpul de luptă. „Inamicul este un regim criminal și îi împinge pe ucraineni la moarte”

Noul comandant al trupelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armaghedon”, susține că Ucraina trimite pe front recruți fără antrenament, cu moralul scăzut, care sunt împușcați dacă încearcă să fugă de pe câmpul de bătălie, în timp ce strategia Rusiei, dictată de „Comandantul Suprem”, este de a-și proteja propriii soldați. El pretinde că Ucraina pierde până la 1.000 de soldați pe zi și spune că regimul de la Kiev plănuiește lovituri împotriva infrastructurii din Herson, care pot duce la pierderi masive de vieți omenești în rândul populației civile.

Surovikin a acordat un interviu agenției ruse de presă de stat TASS, în care a fost întrebat care este situația la zi pe frontul din Ucraina.

„În general, situația în zona operațiunii militare speciale poate fi descrisă ca tensionată”, a răspuns noul șef al trupelor ruse din Ucraina.

„Inamicul nu renunță să atace pozițiile pozițiile trupelor ruse. În primul rând, aces lucru se întâmplă pe direcțiile Kupiansk, Krasnolimanski și Nikolaev – Krivoi Rog. Inamicul este un regim criminal care îi împinge pe cetățenii ucraineni la moarte. Ucrainenii și noi suntem un singur popor și dorim un singur lucru: Ucraina să fie independentă de Occident și de NATO, un stat prieten cu Rusia”.

În ciuda contraofensivei declanșate de ucraineni și a cuceririlor teritoriale din ultima vreme, generalul Armaghedon pretinde că Ucraina trimite pe front recruți fără antrenament, cu moral scăzut, iar dacă aceștia încearcă să fugă de luptă sunt împușcați.

„Regimul ucrainean încearcă să penetreze defensiva noastră. Pentru asta, forțele ucrainene folosesc toate rezervele disponibile. Practic, sunt soldați care nu au parcurs întregul antrenament. De fapt, conducerea Ucrainei îi condamnă la pieire. Ca regulă generală, aceste unități au moralul scăzut. Pentru a-i împiedica să fugă de pe front, autoritățile ucrainene folosesc detașamente de naționaliști care împușcă pe oricine încearcă să părăsească câmpul de bătălie”, a mai declarat Surovikin, care pretinde că pierderile ucrainenilor se cifrează la 600 – 1.000 de soldați pe zi.

În același timp, acesta susține că strategia Rusiei este de a-și proteja soldații, în ciuda tot mai multor mărturii că soldații recrutați în urma decretului de mobilizare semnat de Vladimir Putin sunt trimiși pe front fără pregătire, fără antrenament și provizii și chiar fără arme.

„Noi avem o strategie diferită. Comandantul Suprem (Vladimir Putin  – n..r) a spus deja lucru acesta. Nu ne străduim să înaintăm mult, protejăm fiecare soldat și «tocăm» sistematic înaintarea inamicului”, a mai adăugat Surovikin.

Acesta a mai spus că Ucraina plănuiește bombardarea unui baraj în regiunea Herson, care ar conduce la multe pierderi de vieți omenești.

„Avem informații despre posibilitatea ca regimul de la Kiev să folosească metode de război interzise în zona orașului Herson, despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv cu rachete asupra barajului de la centrala hidroelectrică Kahovskaia și a unui atac cu rachete și artilerie asupra orașului (Herson – n.r.). Aceste acțiuni pot conduce la distrugerea infrastructurii unui mare centru industrial și la mari pierderi de vieți omenești în rându populației civile”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *