CSI / RusiaExterneRăzboi

Serghei Surovikin „Generalul Armaghedon” este noul comandant desemnat să conducă războiul din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a numit un nou comandant al războiului din Ucraina și pentru prima dată de la începutul războiului i-a anunțat numele. Este vorba despre generalul Serghei Surovikin, despre care sursele Meduza spun că este susținător al raidurilor asupra clădirilor și civililor.

Din anul 2017, Surovikin a condus Forțele Aeriene Ruse, iar în timpul „operațiunii militare speciale” a comandat grupul Yug, care a capturat Severodonețk în regiunea Lugansk, în luna iunie.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse Serghei Șoigu a anunțat public, pentru prima dată, numirea comandantului forțelor de invazie. Anterior, erau numite doar numele comandanților grupărilor de trupe. Cine se află la conducerea armatei ruse în Ucraina se știa doar din surse”.

În aprilie, BBC News a raportat că comanda trupelor ruse a fost transferată generalului de armată Alexander Dvornikov, care conduce districtul militar de sud.

Ulterior, un grup de anchetatori independenți, Conflict Intelligence Team, citând sursele sale, a declarat că grupul de trupe rusești era condus de ministrul adjunct al Apărării, Ghenadi Zhidko.

După cum s-a menționat pe canalele de Telegram rusești și ucrainene, numirea lui Surovikin a fost anunțată în contextul unei contraofensive de succes a trupelor ucrainene, care la începutul lunii octombrie au eliberat orașul Liman din regiunea Donețk și au forțat trupele ruse să părăsească nordul regiunii Herson.

A luptat în Afganistan, Siria, Tadjikistan și Cecenia. „Nu are sentimente”

Serghei Surovikin, acum în vârstă de 55 de ani, a servit în unități de forțe speciale, inclusiv în Afganistan.

În timpul tentativei sovietice de lovitură de stat din august 1991, Surovikin, în vârstă de 24 de ani, cu gradul de căpitan, a fost cel care a comandat un batalion al Diviziei 2 Motorizate, care a încercat să spargă baricadele de protestatari.

„În timpul ciocnirilor, trei protestatari au fost uciși. După înfrângerea rapidă a puciștilor, aceștia au primit postum titlul de Erou al Uniunii Sovietice. Surovikin a petrecut câteva luni în arest, dar acuzațiile pentru moartea cetățenilor au fost până la urmă retrase (procuratura din Moscova a decis că „a urmat ordinele comandamentului”)”.

Articole despre numirea lui Surovikin din mass-media proguvernamentală au relatat că în armată era cunoscut cu porecla de „Generalul Armaghedon”, primită „pentru capacitatea sa de a acționa în forță și în moduri inedite”.

Sursele Meduza, apropiate Kremlinului și guvernului Federației Ruse, spun că „Surovikin nu are sentimente”.

Serghei Surovikin a participat la conflictul armat din Tadjikistan și la al doilea război cecen.

Noul comandant al ofensivei ruse din Ucraina a condus grupul de trupe rusești din Siria în mai 2017, în octombrie același an a devenit comandantul Forțelor Aeriene, iar în decembrie a primit titlul de Erou al Rusiei pentru operațiunea din Siria.

În august 2021, Surovikin a primit gradul de general al armatei (cel mai înalt dintre ofițerii activi; următorul grad în tabelul de grade este de mareșal al ramurii militare, pe care, în prezent, nimeni din armata rusă nu îl are).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *