CSI / Rusia

„Generozitatea” lui Putin: A cerut guvernului rus să permită călătorii fără vize pentru cetățenii străini, chiar dacă țările din care vin le cer vize rușilor

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a dat instrucțiuni guvernului său să permită călătorii fără vize pentru cetățenii străini, chiar dacă țările din care aceștia provin le cer vize rușilor, relatează The Moscow Times.

Un decret publicat de Kremlin și datat pe 30 octombrie dă indicații guvernului condus de premierul Mihail Mișutin să faciliteze călătoriile fără vize în Rusia pentru cetățenii care vor să intre în țară în scopuri turistice, culturale, sportive sau de afaceri, chiar dacă țările de destinație le cer rușilor vize.

De exemplu, Ucraina a introdus vize obligatorii pentru cetățenii ruși care vor să intre în țară din data de 1 iulie și și-a închis granițele cu Rusia ca răspuns la invazia declanșată de Putin pe 24 februarie.

Decretul semnat de Putin la sfârșitul lunii trecute a stabilit drept termen limită pentru propunerea sa luna iunie a anului viitor, stipulând că directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Mișutin, Serghei Lavrov și ministrul de Interne al Rusiei trebuie să vină cu soluții până atunci, potrivit Hotnews.

Vladimir Putin cere mai multe zboruri către țări străine

De asemenea, documentul ordonă ca oficialii să se ocupe de creșterea numărului de zboruri cu destinații străine, extinderea programelor de vize turistice și reînnoirea lor în cazul așa-ziselor „țări prietenoase” față de Moscova.

În discursul susținut săptămâna trecută la Clubul de Discuții Vaidai, Putin a numit țările africane, din America Latină și unele din Asia drept „prieteni ai Rusiei”.

Menționăm că Aeroflot, cea mai mare companie aeriană din Rusia, a anunțat încă de la jumătatea lunii octombrie că are în vedere creșterea numărului de zboruri către destinații din Africa.

UE și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești încă din 27 februarie iar la sfârșitul lunii august a suspendat acordul cu Moscova prin care rușii primeau mai ușor vize.

Vă amintim că vecinii europeni ai Rusiei – Polonia, Finlanda, Estonia, Lituania și Letonia le-au interzis majorității cetățenilor ruși să le treacă granițele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *