Război

George Damian: Prima înfrângere majoră a rușilor în războiul din Ucrana. „O veste bună pentru România”

O veste bună de pe frontul ucrainean: rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor, ei spun că în semn de bunăvoință și ca să permită exporturile de cereale din Ucraina. Realitatea e ușor diferită, ucrainenii au atacat constant radarele și lansatoarele de rachete rusești instalate pe Insula Șerpilor. Se pare că diferența a fost făcută de lansatoarele americane HIMARS și rachetele Harpoon.

Aceasta ar fi o primă înfrângere majoră a rușilor în războiul din Ucraina, au fost alungați dintr-o poziție strategică, indiferent de eforturile pe care le-au făcut să o păstreze. Pentru România chiar este o veste bună.

Tehnica militară rusă chiar nu este la nivelul la care pretinde Moscova, nu au putut să apere Insula Șerpilor în fața unor rachete de origine occidentală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


George Damian

George Damian este ziarist din anul 2001. A scris sau încă scrie pentru ZIUA, Deutsche Welle, Puterea, Magazin Istoric, Historia, Times New Roman, Timpul - Chișinău, Adevărul și moldNova.

comentarii

  1. Dle George te consideram băiat serios care cunoaște bine recenta Istorie a românilor .. De ce atunci Bogdan Aurescu prin judecată internațională a cerut retrocedarea insulei, ce i-a aparținut României pănă în 1947… Cum de a ajuns antica insulă în subordinea Kievului… De ce te bucuri când cine moare, străpuns de rachete ??

    1. Băi pridnestrovie utilizează mai puțin google translate, nu-ți mai atribui nikename românesc, de origine istorică, și încearcă să scrii românește. Dacă ești în stare. Ce treabă are cine cu ce, iar ați amestecat fapte și întămplări reale cu ideologia propagandistică, tu-i mama măsii de „ruskii propaganda”. Chiar nu știi cum de ați furat insula de la noi în 47??? Iar acum de ce ați plecat la furat iar prin Europa când aveți cea mai mare întindere de pământ în stăpânire? Fiindcă habar nu aveți ce să faceți cu ea, nu-i așa? Când neamul vostru spurcat se îndepărtează de noi e permanent o veste bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *