Actualitate

George Simion (AUR): Cîțu minte. Nu vom avea investiții anul acesta. Partidele vor vota intenționat bugetul pe 2021 mult prea târziu

George Simion a explicat de ce partidele aflate în coaliția de guvernare tărăgănează votarea bugetului pe 2021. Liderul AUR susține că vom avea buget după 15 februarie, fapt ce va împiedica semnarea oricărui contract de investiții.

George Simion a subliniat că există o întreagă strategie în spatele deciziei de a amâna votarea bugetului. Potrivit acestuia, Guvernul Cîțu va putea să folosească banii de investiții pentru pensii și salarii, după rectificarea bugetară.

„O să ni se ia ochii cu niște mărgele sclipitoare, cu bani pentru investiții când de fapt nu se dorește. Suntem dezbrăcați de orice resursă naturală, de orice perspectivă, de orice viitor.

Nu avem buget, se pregătesc de împrumuturi de sute de milioane, o să ajungem la un grad de îndatorare de 100% în anul 2027. O să ducă votarea bugetului până pe 15 februarie ca să nu apuce să fie semnate contractele de investiții ca în luna august, la rectificare, să redicreționeze banii de investiții către salarii și pensii”, a explicat Simion la emisiunea România9 de la TVR 1.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *