Actualitate

Ghimpu a decorat un grup de oameni de cultura

Presedintele Mihai Ghimpu, a emis un decret prin care un grup de oameni de cultura au fost decorati cu distinctii de stat. Acestia au fost decorati „pentru merite deosebite in dezvoltarea artei teatrale, contributie substantiala la promovarea valorilor nationale autentice si inalta maiestrie creativa”.

Cu „Ordinul Republicii” au fost distinsi Eugenia Todorasco, actrita la Teatrul „S uliti Roz” din mun. Chisinau, si regizorul Ion Ungureanu. Mihail Curagau, actor la Teatrul Municipal „Satiricus I. L. Caragiale”, Tudor ?arna, director general al Centrului de Cultura si Arta „Ginta Latina” au primit „Ordinul de Onoare”. Titlul onorific „Artist al Poporului” i-a fost conferit lui Nicolae Busuioc si Elena Gherman, solisti de opera la Teatrul National de Opera si Balet, Alexandrina-Didina Cocea, actrita la Teatrul National „Mihai Eminescu”, Melania Lupan, actrita la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din mun. Balti si compozitorul Liviu Stirbu.

De titlul onorific „Maestru in Arta” s-au invrednicit Victoria Bucun, maestru-coregraf la Centrul de Cultura si Arta „Ginta Latina”, Dorel Burlacu, compozitor, Vitalii Drucec, actor la Teatrul „Eugene Ionesco”, Stela Focsa, actrita la Teatrul Republican „Luceafarul”, Valentina German-Tazlauanu, critic de teatru, Victor Palii, pictor-scenograf la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din mun. Balti, Iosif Sat, regizor la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”, Larisa Ungureanu, critic de teatru si film, Ala Vutcarau (Mensicov), actrita la Teatrul „Eugene Ionesco”.

Titlul onorific „Om emerit” i s-a conferit Svetlanei Beloribchina, pictor de lumini la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”.

Cu titlul onorific „Artist Emerit” au fost distinsi actorii Angelica Climenco si Irina Sericova de la Teatrul de Drama si Comedie „N. S. Aronetcaia” din Tiraspol; Viorel Cornescu si Irina Rusu de la Teatrul Municipal „Satiricus I. L. Caragiale”, Andrei Madan si Diana Nimijan de la Teatrul Republican de Papusi „Licurici”, Inga Marcu-Rementov si Viorica Vicol de la Teatrul Municipal de Papusi „Guguta”, Oleg Mereoara de la Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul, Petru Oistric si Andrei Sochirca de la Teatrul National „Mihai Eminescu” din capitala.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *