Politică

Ghimpu despre plecarea celor 14 deputați din PCRM: ”Comuniștii rămân comuniști întotdeauna”

”Eu prima dată aud de așa ceva? Unde au plecat? Comuniștii rămân comuniști întotdeauna. Nu fac coaliție cu comuniștii, indiferent unde sunt” a declarat Ghimpu azi, înainte de negocierilile cu PD, PLDM și Grupul Leancă.

Reamintim că, pe pagina sa de Facebook, socialistul Igor Dodon a spus că din 2011 a semnalat problemele grave ale acestei formațiuni. ””Vom urmări comportamentul de mai departe al deputaților care au părăsit azi PCRM-ul. Să ne întrebăm: Oare nu e un truc? Oare nu există acceptul lui Voronin pentru această separare, pentru a oferi indirect voturi noului guvern? Poate e o combinație menită se ușureze decizia lui Ghimpu, care va spune că a votat Guvernul în comun cu „social-democrații”, nu cu comuniștii? Vom vedea cum și cu cine vor vota ei. Ne convingem încă o dată că Partidul Socialiștilor rămîne a fi unica formațiune de opoziție de pe stînga și suntem deschiși pentru discuții și cooperare cu cei care împărtășesc viziunile noastre”, a spus Dodon.

De dimineață, patrusprezece deputați din Partidul Comunist din R. Moldova au anunțat că părăsesc fracțiunea. ”Suntem 1/5 din numărul de deputați am fost nevoiți să ne uităm pasiv la situația din R. Moldova. Nu putem lămuri de ce partidul își modifică poziția de la o zi la alta. Din discuțiile cu cetățenii 9 din 10 sunt revoltațui de moldul cum este condusă astăzi țara. Nimeni nu poate contesta faptul că situația din țară este dramatică. În R. Moldova nu există nici opoziție nici guvernare. Partidele se ceartă în loc să soluționeze problemele din țară. Ca stat suntem pe marginea prăpastiei. Noi cei 14 deputați am decis să plecăm din fracțiune”, a spus Violeta Ivanov.

Printre cei care au făcut anunțul au fost deputații Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mândru, Anatolie Zagorodnîi, Alexandr Bannicov, Sergiu Stati, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Galina Balmoș și alții.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *