Politică

Ghimpu: Nu te băga că te distrug

"Eu am avut o discutie cu doi din cadrul aliantei. Unul cand s-a inceput contrabanda si i-am spus ca nu trebuie sa aiba loc. Mi-a zis "nu te baga ca te distrug". I-am zis ca nu m-a distrus KGB, iar tu cu atat mai mult. Nu ne-am inteles niciodata cu Filat. Daca n-am spus multe lucruri, le-am tacut in numele integrarii europene, in numele aliantei, acum ma simt foarte bine. Nu ma simt legat de a ascunde alte lucruri", a spus Ghimpu.

"A doua persoana cu care am discutat e Plahotniuc. Am vrut sa stiu eu ce si cum. Are avere. A facut-o pana la alianta. In perioada aceasta puterea a fost si e in mainile lui Filat. La inceput Filat i-a luat Franzeluta, fabrica de tutun, numai Metal Feros nu i-a luat pentru ca trebuia votata de parlament. In rest totul e controlat de Filat. Nimic din republica asta nu poti lua fara acordul lui", a continuat liberalul.

Mihai Ghimpu a vorbit si despre decizia Guvernului de a ceda Banca de Economii. Potrivit lui, in spatele tranzactiei a stat Vlad Filat. "Cu Banca de Economii stiu ca Filat a pus mana pe ea. Ramane sa ma clarific cine a pus mana pe aeroport. Mai devreme sau mai tarziu totul va iesi la iveala", a conchis Ghimpu.
 
Timpul.md via inprofunzime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *