Politică

Grigore Petrenco și alți membri ”Antifa” riscă până la 8 ani de închisoare pe marginea protestului din fața Procuraturii

Astfel, pe banca acuzaţiilor vor compărea şapte persoane, printre care liderul ”Antifa”, fostul deputat comunist Grigore Petrenco, precum și alți membri ai mișcării.

„Pe banca acuzaţiilor vor compărea şapte persoane, care la 6 septembrie curent, au organizat, condus şi participat activ la săvârșirea acțiunilor ilegale respective, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme. Actualmente, inculpaţii continuă să se afle în stare de arest preventiv. Pentru comiterea infracțiunilor respective, legea penală prevede până la 8 ani închisoare”.

Reamintim că Grigore Petrenco și alți activiști ”Antifa” se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Aceasta după ce pe 6 septembrie, au organizat o acţiune de protest în faţa Procuraturii Generale. Atunci protestatarii au cerut demisia procurorului general Corneliu Gurin şi au vrut să-şi instaleze corturi în faţa clădirii. Grigore Peternco a încercat să treacă de cordonul de poliţişti care erau echipaţi cu căşti şi veste antiglonţ şi să forţeze uşa.

Protestatari au fost opriţi. Lor de asemenea nu li s-a permis să instaleze corturi şi nici boxele pentru microfoane.

sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *