Politică

Guvernul Republicii Moldova îi cere Rusiei să-și RETRAGĂ necondiționat forțele militare și stocurile de muniții din Transnistria și să nu mai răspândească FALSURI despre presupuse provocări din partea ucrainenilor

Guvernul Republicii Moldova îi cere Federației Ruse să nu mai răspândească falsuri despre presupusele provocări puse la cale de ucraineni în Transnistria, dar să-și retragă necondiționat și transparent forțele militare și stocurile de muniții din Cobasna.

”Mesajele lansate în ultimele zile în spațiul public de către autoritățile Federației Ruse privind presupusele provocări din partea forțelor armate ucrainene pe segmentul central (transnistrean) al frontierei de stat a R. Moldova cu Ucraina nu corespund adevărului.

Considerăm drept provocatoare declarația de astăzi a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și reiterăm necesitatea retragerii necondiționate și transparente a forțelor militare ruse și stocurilor de muniții din Cobasna de pe teritoriul R. Moldova”, se arată într-o declarație semnată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, scrie Ziarul Național.

Potrivit MAEIE, declarațiile rușilor sunt nefondate și sunt făcute cu scopul de a manipula opinia publice.

”Situația de securitate în regiune este stabilă. Reiterăm poziția noastră privind reglementarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean, în baza suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova în hotarele recunoscute internațional”, subliniază MAEIE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *