Sport

Halep a revenit incredibil în setul decisiv cu Ivanovici şi s-a calificat în finala de la Sofia

Românca noastră a avut pînă acum un parcurs aproape identic cu al Serenei Williams la Turneul Campioanelor de la Istanbul.

Cu trei victorii în Grupa Serdika de la Sofia, dar şi cu succesul de azi, Simona se află într-o serie de 8 succese, începută la turneul de la Moscova, pe care şi l-a adjudecat în urmă cu două săptămîni.

La finalul partidei, după ce şi-a salutat adversara, Simona a luat microfonul şi le-a mulţumit în limba română suporterilor din ţară veniţi să o susţină: "Vă mulţumesc şi vă aştept şi la finala de mîine", au fost cuvintele sportivei noastre.

În cealaltă semifinală Samatha Stosur o va întîlni pe Anastasia Pavliucenkova.

Recordurile Simonei:

Până în acest an, în care a câştigat începând cu luna mai cinci turnee din circuitul WTA (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven şi Moscova), Simona Halep obţinuse din premii 817.199 de dolari.

Totodată, în urma calificării în faza semifinalelor, Simona Halep a obţinut 120 de puncte WTA, care o vor ajuta să ajungă pe locul 11 în clasamentul WTA, cu un total de 3.205 puncte, depăşind-o astfel pe actuala ocupantă a locului 11, Sloane Stephens (SUA), care are 3.185 de puncte, dar şi pe Marion Bartoli (Franţa, locul 12 WTA, 3.172 de puncte, retrasă din activitate) şi Roberta Vinci (Italia, locul 13 WTA, 3.170 de puncte). Atât Stephens, cât şi Vinci nu mai participă la niciun turneu în acest an.

Locul 11 în clasamentul WTA al Simonei Halep va reprezenta a treia cea mai bună clasare pentru o sportivă din România, după Irina Spîrlea (7 WTA în 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA în 1979).

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *