Frumusețe

Hidratarea pe timp de iarnă

Pe pielea mâinilor se pot citi primele semne ale frigului. Odată cu scăderea temperaturii, capacitatea pielii de a reţine umezeala se reduce şi astfel ea devine tot mai uscată. Drept urmare, pielea are nevoie de o hidratare mult mai intensă iarna, respectiv cremele şi produsele de îngrijire folosite vara trebuie schimbate în anotimpul rece, dacă vrem ca pielea să-şi păstreze elasticitatea şi fineţea. Dar, pe lângă noua gamă de creme hidratante care trebuie cumpărată iarna, trebuie să încerci să mai respecţi câteva reguli.

Grijă la vitamine
Pielea are nevoie de antioxidanţi, acizi graşi omega-3, vitaminele A, E, C şi complexul B. De aceea, nu uita să incluzi în dieta ta peşte gras, nuci, avocado, seminţe de dovleac, afine. În general, cât mai multe fructe şi legume în culori diferite şi în stare crudă.

Untul de shea
Dacă ai buzele crăpate sau pielea foarte uscată, eşti salvată de untul de shea. Pielea îl absoarbe foarte bine şi senzaţia de hidratare se menţine o perioadă lungă de timp. Untul de shea asigură regenerarea la nivel celular şi repară filmul hidrolipidic al pielii, acţionând ca o veritabilă barieră. De asemenea, limitează pierderile de apă, determinând menţinerea unui nivel optim de hidratare. Unicitatea untului de shea este dată şi de concentraţia ridicată de acizi graşi, precum acidul stearic şi oleic, două substanţe indispensabile epidermei, care ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare, oferind elasticitate pielii. Untul de shea contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea conţinutului de lipide din celulele epidermei.

Fără duşuri fierbinţi
Iarna nu mai zăbovi foarte mult în apă fierbinte. Oricât de reconfortantă este ideea unei băi fierbinţi cu multă spumă, încearcă să scurtezi timpul petrecut în apă fierbinte. Prin băile şi duşurile fierbinţi uleiurile naturale ale pielii se distrug. În această perioadă este indicat să faci un duş cu apă călduţă.

Şampon şi balsam hidratante

În cazul în care nu obişnuieşti să porţi o căciuliţă sau o bască pe cap, trebuie să îţi protejezi părul prin alte metode. Deoarece frigul afectează şi structura părului, în această perioadă poţi folosi doar şampoane hidratante care au în compoziţia lor pantenol, o substanţă ce împiedică uscarea părului. Evită şamponul purifiant, deoarece acesta îndepărtează uleiurile naturale ale părului şi îl expune agresiunilor cauzate de factorii externi.

Renunţă la săpun
Din dorinţa de a avea mereu mâinile curate, avem tendinţa de a ne spăla de fiecare dată cu săpun. Acest lucru va îndepărta uleiurile naturale ale pielii şi mâinile tale vor rămâne foarte uscate. Pentru ca mâinile să se usuce mai puţin, este recomandat să folosim gel de curăţat, nu săpun.

Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *