Actualitate

Ignatiev a pierdut avionul spre Moscova și învinuie autoritățile de la Chișinău. „Și-au demonstrat atitudinea reală față de valorile, drepturile și libertățile democratice”

Așa numitul ministru de externe de la Tiraspol, ce urma să zboare miercuri seara spre Federația Rusă, a pierdut zborul și învinuieşte de acest fapt autoritățile Republicii Moldova.

Vitalie Ignatiev urma să plece cu o aeronavă obișnuită, dar s-a reținut la etapa de control și nu a mai ajuns la Moscova, transmite Știri.md, cu referire la Zona de Securitate.

„Prin întârzierea deliberată a procedurilor de control al pașapoartelor și a verificărilor aprofundate numite de „linia a doua”, inclusiv prin inspecția bunurilor personale și a bagajelor. Această provocare a fost sancționată de conducerea Republicii Moldova, care, sub pretextul executării de către Poliția de frontieră a Republicii Moldova, a unor proceduri tehnice au zădărinicit plecarea. Prin provocarea de ieri, Chișinăul și-a demonstrat atitudinea reală față de valorile, drepturile și libertățile democratice”, se arată într-un comunicat emis de pretinsul minister din regiune.

Biroul Politici de Reintegrare a declarat în legătură cu aceste acuzații, că „nu a fost notificat despre o deplasare de serviciu a negociatorului-șef din partea Tiraspolului la Moscova”.

Vă amintim că la 16 noimebrie, delegație a așa-ziselor autorități din Transnistria a plecat la Moscova, unde a avut mai multe întrevederi cu oficiali ruși. Membrii delegației conduse de Alexandr Kornușov s-au plâns liderului fracțiunii „Rusia Justă”, Serghei Mironov, de faptul că autoritățile de la Chișinău ar livra un volum prea mic de gaze în stânga Nistrului.

Menționăm că solicitarea unei permisiuni este necesară după ce Biroul Politici de Reintegrare a introdus, începând cu 1 august, mecanismul de notificare – permitere a trecerii peste frontiera de stat a pretinșilor funcționari din regiunea transnistreană ce merg peste hotare în afara deplasărilor private.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *