Actualitate

Igor Dodon INGROAPĂ speranțele moldovenilor de a se integra în Uniunea Europeană: Asta înseamnă război civil

De asemenea el a ţinut să-l laude în interviu pe Putin, chiar în detrimentul său, menţionând că Republica Moldova nu are un astfel de patriot la conducerea ţării ca Putin.

Preşedintele a vorbit şi despre pericolele care planează, în viziunea sa, asupra ţării, dar şi despre şansele pe care le are ţara de a-şi soluţiona problemele teritoriale, geopolitice, sociale şi economice.

"Republicii Moldova trebuie să i se permită să se împrietenească şi cu Vestul, şi cu Estul, iar dacă ni se va spune să alegem – se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Ucraina. (…) RM nu va supravieţui dacă Vestul sau Estul vor încerca să ne folosească în scopuri militare. (…) „Iar lichidarea statalităţii înseamnă război civil”, a menţionat Dodon.

Potrivit lui, în momentul acesta Republica Moldova nu este independentă în luarea deciziilor, hotărârile pe subiecte majore fiind luate, în opinia sa, la Bruxelles şi Washington.

Pe de altă parte, Igor Dodon s-a lăudat cu relaţia pe care spune că o are cu Vladimir Putin şi s-a arătat convins că acesta va învinge la alegerile din 18 martie din Rusia.

În interviu preşedintele s-a referit şi la apropierea ţării de Rusia, la unirea cu România, la un eventual război civil, dar şi la des invocata sintagmă de preşedinte "sub asediu". 

Sursa: tvrmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *