Politică

Igor Grosu: Dodon câte a spus în viața asta, eu nu l-am crezut. Să mănânci recipisa de la emoții nu este un argument

Președintele Parlamentului, Igor Grosu susține că chiar dacă Igor Dodon acuză guvernarea de fabricarea dosarului, acestuia i s-a oferit toate condițiile și drepturile pentru a-și prezenta argumentele. De asemenea, Grosu a menționat că doar judecata va decide dacă Dodon este vinovat sau nu.

„Dodon câte a spus în viața asta, eu nu l-am crezut nici atunci când a făcut cu noi alianță în 2019. Simțeam noi că la prima cotitură o să ne spună la revedere. În cazul unui demnitar de stat care a lucrat toată viața lui în sectorul public, trebuie să poți să dai răspuns la întrebare. Și să nu zici că cineva o mâncat recipisa că l-a pălit emoțiile. Aceste argumente nu prea țin”, a declarat Grosu.

Ieri, 21iunie, magistrații de la Judecătoria Ciocana au decis ca Igor Dodon să rămână în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Asta după ce procurorii anticorupție au cerut prelungirea arestului preventiv.

Amintim că Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Asta, după ce magistrații Judecătoriei Ciocana au analizat demersul procurorilor anticorupție privind aplicarea măsurii preventive. 

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Fostul președinte este bănuit de corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”.

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *