Politică

Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este așteptat marți, 21 iunie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde magistrații vor examina demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu.

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”.

Actualizare:

„Judecătorii au luat decizia de a prelungi arestul la domiciliu. Din ceea ce am auzit astăzi sunt trei blocuri de argumente  al procurorilor. Primul se referă la unii martori, oponenți politici, care în ultimii trei-patru ani m-au criticat public. Al doilea s-a referit la faptul că locuiesc împreună cu soția, straniu argument, că de ce soția ca învinuită discută cu mine, nu înțeleg la ce se referă ei. Și al treilea, de ce discut cu jurnaliștii. Încălcarea este că discut cu presa și plasez unele mesaje pe facebook. Eu cred că asta este o încălcare a liberii exprimări”, a declarat Dodon, citat de Agora.md.

Totodată, a fost prelungit cu 20 de zile și mandatul de arest în privința cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu. 

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. ”…sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie” ?
    Trădarea de patrie trebuie să fie în prim-plan, celelalte contează, dar mai puțin.
    Trebuie să ”găzduiească” la Pruncul până la sfârșitul vieții !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *