Război

În prima noapte de primăvară ocupanții ruși atacă Kremenciuk cu drone (VIDEO)

În prima noapte de primăvară, ocupanții ruși a lansat patru drone spre pașnicul Kremenchuk. Două au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, în timp ce celelalte două au lovit o clădire rezidențială și infrastructura.

O casă privată cu două etaje a fost redusă la ruine. Din fericire, nu au existat victime umane. În noaptea de 1 martie, două drone kamikaze lansate de ocupanții ruși au fost doborâte pe cerul din Kremenchug. Epava uneia dintre șahuri a căzut pe teritoriul unei cooperative de daci din suburbii.

“Noi locuiam aici. Acum este frig și am decis să nu mai locuim aici, deși casa era încălzită de o sobă. Nu există anexe, magazia, cabină de duș, totul este deteriorat. Nu mai este nimic intact pe proprietate. Poarta a fost spulberată în urma impactului”, spune Iryna Sinyagovskaya, locuitoare din Kremenchuk, despre consecințele “sosirii”.

Incendiul a fost stins de la miezul nopții până aproape de dimineață, a spus ea. Casele din cartier au rămas fără ferestre și uși. Locuitorii au început deja să elimine consecințele loviturii de noapte.

“Ferestrele și ușile noastre au zburat. Mulțumită unui prieten al tatălui meu, acesta ne “geamuiește” ferestrele cu placaj. Baia și toaleta au fost, de asemenea, avariate”, spune Lyudmila, o locuitoare din Kremenchug.

Vecinii se ajută reciproc pentru a face față consecințelor tragediei din această noapte. Oficialii locali au vizitat deja locul unde s-a prăbușit drona. Ei au evaluat amploarea distrugerilor și au discutat cu cei ale căror proprietăți au fost afectate de impact.

“Locuitorii caselor afectate ar trebui să se adreseze președintelui pentru a primi despăgubiri pentru consecințele atacului terorist. Comisiile vor examina clădirile și vor decide mai departe cu privire la despăgubirile pentru daune”, a declarat șeful consiliului districtual Kremenchuk, Dmytro Kolotiyovskyy.

Cea mai mare parte a resturilor dronelor a fost deja colectată de forțele de ordine.

Sursa Freedom

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *