Social

În R. Moldova va fi creat Centrul Național de Apărare Informațională și combatere a propagandei cu denumirea „Patriot”

În Republica Moldova va fi creat Centrul Național de Apărare Informațională și combatere a propagandei denumit „Patriot”. Centrul va avea misiunea de a coordona și implementa politica statutului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național, a anunțat astăzi, șefa statului Maia Sandu, care a menționat că, în acest sens, a fost elaborată o inițiativă legislativă, potrivit Radiomoldova.

Potrivit președintei Republicii Moldova, instituția va avea două responsabilități de bază.

„Să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței noastre în fața dezinformării. Să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și dezinformare asupra securității naționale. Mâine textul proiectului de lege va fi publicat pe site-ul instituției prezidențiale”.

Până la sfârșitul lunii iunie proiectul va fi expediat în Parlament, a precizat ea.

„Moldova are nevoie de o instituție care să asigure combaterea propagandei, informarea obiectivă a oamenilor, dezvoltarea rezilienței informaționale a cetățenilor și apărarea securității informaționale. Știu că acest anunț va agita cuibul de viespi care lucrează împotriva Republicii Moldova și se vor înteți minciunile. Unii vor discuta această inițiativă prin prisma libertății de exprimare. Dreptul la libera exprimare este o valoare incontestabilă și stă la baza dezvoltării democratice pe care o dorim cu toții, însă libertatea de exprimare nu poate fi un paravan pentru minciună și intoxicare. Depinde de noi, întreaga societate, să nu le permitem să ne dezbine și să ne slăbească țara, pentru că acesta este planul lor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ce va fi acesta, un minister al adevărului, ca la Orwell? Mai există in Europa o asemenea structură de stat?
    Dar Putin are asa minister, oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *