Politică

„În timp ce o lume întreagă trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina”: Maia Sandu condamnă cu vehemență noul atac masiv de rachete al Rusiei asupra țării vecine

Președinta Republicii Moldova a venit cu un mesaj în care condamnă cu vehemență atacul masiv cu rachete împotriva infrastructurii energetice din Ucraina de către armata Kremlinului, din această dimineață. În context, Maia Sandu, cu referire la Kremlin, a adăugat că „este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”, potrivit Replicamedia.md.

„Condamnăm cu vehemență aceste acțiuni barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte. Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condițiile elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”, a scris în mesajul său șefa statului.

Menționăm că în dimineața zilei de joi, 29 decembrie, ocupanții ruși au lansat un nou atac masiv împotriva infrastructurii energetice din Ucraina. Cea mai mare parte a Ucrainei se află astăzi în zona de alertă aeriană. În Krivoi Rog, luminile au fost stinse ca măsură de precauție, de teamă de atacuri cu rachete.

Conform datelor, alerta a fost declarată în regiunile Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odesa, Poltava, Sumî și Harkov, precum și în zonele controlate de Ucraina din regiunile Zaporojie și Herson. Puțin mai târziu s-au adăugat regiunile Vinnița, Jîtomir, Kiev, Kirovograd, Cernihiv și Cherkasî.

Mihail Podoleak, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat pe pagina de Twitter că peste 120 de rachete au fost lansate în Ucraina în această dimineață de Rusia.

„Peste 120 de rachete deasupra Ucrainei lansate de „lumea rea rusă” pentru a distruge infrastructura critică și a ucide civili în masă”, a menționat oficialul.

Totodată, trei persoane au fost salvate dintr-o casă avariată din Kiev după atacurile rusești cu rachete din această dimineață.

„Până acum, două persoane au fost salvate dintr-o casă privată avariată. Medicii i-au acordat primul ajutor pe loc și i-au internat. Salvatorii continuă operațiunile de căutare și salvare. Resturile de rachetă au avariat și o mașină pe una dintre străzile centrale”, a scris pe Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko, care a revenit cu un alt mesaj în care a menționat că încă o fată de 14 ani a avut de suferit.

Rusia a lansat un nou val de atacuri cu rachete în toată Ucraina, consilierul prezidențial Mikhailo Podoleak afirmând că au fost lansate peste 120 de rachete.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *