Actualitate

În următoarele zile va fi foarte cald și nu se prevăd precipitații

Pe 10 – 12 august se prevede vreme caniculară, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +35 de grade Celsius, în sudul ţării şi până la +37. Totodată, din cauza lipsei de precipitaţii şi a gradului înalt de evaporare, în râurile şi lacurile din Republica Moldova se atestă secetă hidrologică.

În această perioadă nu se prevăd precipitaţii.

În legătură cu avertismentul lansat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea excesivă la soare între orele 11.00 – 18.00, să fie reglat climatizorul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală, iar pe parcursul zilei să se facă duşuri călduţe. Oamenii sunt îndemnaţi să consume zilnic cel puţin 2 litri de lichide, însă nu alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea, diminuând rezistenţa organismului la căldură.

Persoanelor în vârstă, copiilor, persoanelor cu dizabilităţi trebuie să li se ofere în mod regulat lichide, chiar dacă nu le solicită. Oamenilor li se cere să se asigure în permanenţă cu rezervă de apă în cantităţi suficiente, în cazul unei deplasări. În perioada caniculară se recomandă a evita plimbările copilului până la un an. Nu se recomandă scăldatul în apă rece.

Este foarte util ca în perioadele caniculare, persoanele cu afecţiuni cronice cardiovasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul de familie în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *