Actualitate

Încă un oficial implicat în dosarul „Panama Papers” și-a dat demisia

Politicianul a argumentat decizia în fața presei printr-un comunicat „Mi-am expus decizia irevocabilă de a-mi înainta demisia (…), ţinând cont de problemele evidente pe care această situaţie o provoacă Guvernului şi Partidului Popular”. 

Mai multe ziare au scris vineri că oficialul a avut legături cu societăţi din paradisuri fiscale. El urma să comunice în Parlament pentru a explica de ce a declarat că nu a condus sau deţinut niciodată companii offshore în Bahamas.

Primul oficial care şi-a dat demisia după izbucnirea scandalului Panama Papers, a fost premierul islandez, Sigmundur David Gunnlaugsson. După ce zeci de mii de oameni i-au cerut în stradă să renunţe la conducerea Guvernului.

Baza de date #PanamaPapers conţine informaţii despre mai mult de 200 de mii de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume. Peste 11 milioane de documente arată cum o industrie globală, formată din case de avocatură şi mari bănci, secrete fiscale politicienilor, evazioniştilor şi traficanţilor de droguri, precum şi miliardarilor sau celebrităţilor.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *