Politică

„Inginerul” din PAS, Oazu Nantoi a găsit scuza perfectă pentru a nu ajuta Ucraina în fața invaziei ruse: „Cele șase MiG-uri sunt metal uzat”

Cele șase avioane militare MiG-29 din R. Moldova nu ar fi decât „fier vechi”, iar cele care ar trebuie să ajute Ucraina sunt statele membre ale NATO care au în dotare avioane sovietice funcționale.

De această părere este deputatul partidului de guvernământ, Oazu Nantoi, care în mod cinic și iresponsabil califică ca nefiind „oficiale” declarațiile publice ale președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, făcute pe 4 mai curent.

Solicitarea nu e oficială, deoarece în cadrul conferinței de presă nu se fac solicitări oficiale. În calitate de fost inginer, care știe prin ce se deosebește SU-57 de F-35 sau F-22, pot să vă spun că acestea nu sunt avioane, ci metal uzat.

„În Alianța Nord-Atlantică sunt state care au în dotare avioane de fabricație sovietică ce sunt funcționale, care zboară. Iată logic ar fi fost ca acele țări să ofere, în primul rând, aceste avioane Ucrainei. Ele sunt funcționale – un pilot a ieșit, altul a intrat și se duce lupta.

Pe când fostele noastre avioane sunt fier uzat”, a punctat Oazu Nantoi.

Oazu Nantoi a uitat să explice în calitatea lui de fost inginer, de ce ucrainenii aa rugat Chișinăul să le ofere… „metal uzat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Moldova se află in pragul războiului și voi propuneți sa le vindem totul ce este, și cu ce sa luptam?

  2. Si Romania are 22-28 de mig29.
    Avioanele astea nu au zburat de 35 de ani.
    Nici macar nu mai sunt echipe tehnice care sa le intretina.
    Ar insemna sa le dam ukrainienilor niste gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *