Externe

ÎNGROZITOR! O ucraineancă a adunat într-o cutie rămășițele soțului ucis de ruși și le-a îngropat în grădină

La o lună de la retragerea rușilor din zona Kievului continuă să apară tot mai multe orori comise de aceștia. După ce au ieșit din adăposturi, localnicii au găsit clădiri distruse de gloanțe și cadavre abandonate pe străzi, scrie Politico.

Aleksandr Kirpaci, mecanic în vârstă de 47 de ani, a fost ucis de ruși la periferia Kievului. Soldații i-au pus cadavrul într-o mașină, sub care au lăsat o mină antipersonal. Când forțele ucrainene au încercat să recupereze trupul neînsuflețit, dispozitivul a explodat. 

„Am făcut totul împreună”, a declarat soția sa, Ludmila. Femeia povestește că bărbatul a organizat un grup de voluntari pentru apărarea satului natal de lângă Kiev. Alături de doi prieteni, Aleksandr spera să ajute armata ucraineană cu informații despre pozițiile soldaților ruși în zonă. 

Pe 1 martie, la câteva zile după ce rușii au invadat satul, membrii grupului lui Kirpaci au plecat cu mașina în recunoaștere. Pentru că aceștia nu s-au mai întors, Aleksandr a pornit în căutarea lor. 

„Mi-a spus că se va întoarce imediat”, a spus văduva soldatului, însă voluntarul nu a mai făcut-o. 

Capcana instalată de invadatori

Ziua următoare, femeia a pornit în căutarea soțului. Într-o zonă împădurită, la aproape un kilometru de locuință, Ludmila i-a descoperit mașina, cu cheile încă în contact. Un prieten care a însoțit-o pe femeie a observat că portbagajul este ciuruit de gloanțe, dar nu a lăsat-o să se apropie, temându-se că ar putea fi vorba de o capcană.

Au cerut ajutorul soldaților ucraineni. Aceștia au încercat să recupereze trupul lui Aleksandr, însă în momentul în care cadavrul a fost mișcat, mașina a eplodat. Rușii plasaseră sub autovehicul o mină antipersonal. 

Ludmila a cules bucățile din trupul bărbatului cu care a petrecut decenii și le-a pus într-o cutie. Mai târziu i-a îngropat rămășițele în grădina casei, unde obișnuiau să planteze legume. 

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *