Război

Institutul pentru Studiul Războiului numește principala țintă a atacurilor masive cu rachete rusești asupra Ucrainei

Experții au clarificat, de asemenea, dacă noile lovituri asupra Ucrainei au legătură cu numirea lui Serghei Surovikin în funcția de nou comandant al “operațiunilor speciale” ale Rusiei.

Un atac masiv cu rachete asupra teritoriului ucrainean a fost planificat înainte de numirea lui Serghei Surovikin în funcția de nou comandant al forțelor de ocupație în război. Scopul principal al loviturilor a fost de a restabili imaginea publică a Ministerului rus al Apărării.

Aceasta a fost opinia experților de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Potrivit experților, este posibil ca Surovikin să fi fost numit tocmai pentru a resuscita atitudinea bună față de Ministerul rus al Apărării după o serie de eșecuri.

Se menționează că cel care va fi numit comandant va fi însărcinat cu lansarea loviturilor cu rachete de croazieră împotriva Ucrainei.

Numirea lui Surovikin ar putea fi, de asemenea, legată de operațiunile de informare rusești de restabilire a reputației generalului-colonel Alexander Lapin, comandantul Districtului Militar Central, în urma eșecurilor Rusiei în jurul orașului Liman, ca parte a unei campanii mai ample de consolidare a opiniei publice cu privire la comandamentul militar rus. Acesta a fost numit public responsabil pentru succesul contraofensivei AFU de către liderul cecen Ramzan Kadîrov.

Principalele concluzii

  • Forțele rusești au efectuat atacuri masive cu rachete pe teritoriul Ucrainei pentru a doua zi consecutiv.
  • Experiența anterioară a generalului de armată Serghei Surovikin în calitate de comandant al forțelor armate ruse în Siria nu are probabil nicio legătură cu valul masiv de lovituri cu rachete din Ucraina din ultimele zile și nici nu semnalează o schimbare în traiectoria capacităților sau a strategiei rusești în Ucraina.
  • Federația Rusă extrage probabil muniție și alte materiale din bazele de depozitare din Belarus, ceea ce este incompatibil cu ideea că forțele rusești creează condițiile pentru un atac terestru împotriva Ucrainei din Belarus.
  • Surse rusești au afirmat că forțele ucrainene au continuat să desfășoare contraofensive la est de râul Oskil și în direcția Kreminna-Svatove.
  • Surse rusești au afirmat că trupele ucrainene au continuat atacurile terestre în nordul și vestul regiunii Kherson.
  • Forțele ucrainene continuă o campanie de interdicție pentru a viza mijloacele militare, tehnice și logistice rusești și zonele de concentrare din regiunea Kherson.
  • Forțele rusești au continuat să desfășoare asalturi terestre în regiunea Donețk.
  • Rapoartele rusești privind exploziile din Dzhankoy, Crimeea, indică panica provocată de pierderea altor capacități logistice în Crimeea în urma exploziei podului din strâmtoarea Kerch.
  • Subiecții federali ruși anunță noi prelungiri și faze de mobilizare în anumite regiuni, ceea ce poate indica faptul că nu și-au atins cotele de mobilizare.
  • Funcționarii administrației rusești și ai administrației de ocupație continuă să desfășoare activități de filtrare în teritoriile ocupate de Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *