CSI / RusiaExterne

Întâlnirea dictatorilor: Kim Jong-un a ajuns în Rusia. La ce ne putem aștepta

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit în Rusia, a anunțat marți, 12 septembrie, presa japoneză, pentru ceea ce Kremlinul a declarat că va fi o discuție cuprinzătoare cu Vladimir Putin, transmite Reuters. Vizita ar putea oferi indicii cu privire la intensificarea ajutorului militar acordat de Phenian Moscovei pentru războiul său din Ucraina, dar și semne privind reașezarea relațiilor dintre cele două regimuri.

Kim a plecat duminică spre Rusia cu trenul său privat, a relatat marți presa de stat din Coreea de Nord, însoțit de înalți oficiali din industria de armament și din armată și de ministrul de externe.

Agenția japoneză de știri Kyodo a relatat marți, citând o sursă oficială rusă, că un tren care îl transporta pe Kim a sosit la gara Khasan, principala poartă feroviară către Orientul Îndepărtat al Rusiei dinspre Coreea de Nord.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a declarat că se crede că Kim a intrat în Rusia marți dimineața.

Kim nu călătorește frecvent în străinătate, făcând doar șapte călătorii în afara țării sale și trecând de două ori granița intercoreeană în cei 12 ani de când se află la putere. Patru dintre aceste călătorii au fost în China, principalul aliat politic al Nordului.

„Vor avea loc negocieri între două delegații, iar după aceea, dacă va fi necesar, liderii își vor continua comunicarea într-un format individual”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Putin a sosit luni la Vladivostok, a anunțat agenția de știri rusă TASS. El urmează să participe la sesiunea plenară a Forumului Economic Estic, care se desfășoară până miercuri.

Peskov a declarat că întâlnirea sa cu Kim va avea loc după forum și că nu este planificată nicio conferință de presă a liderilor, potrivit agențiilor de știri rusești.

Menționăm că nu a fost confirmată locația întâlnirii sau dacă Kim va participa la forumul economic.

Washingtonul și aliații săi și-au exprimat îngrijorarea față de semnele recente de cooperare militară mai strânsă între Rusia și Nordul înarmat nuclear.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *