Actualitate

Interzicerea panglicii Sf. Gheorghe pe teritoriul Republicii Moldova / Curtea Constituțională solicită opinia Comisiei de la Veneția

Curtea Constituțională a solicitat de la Comisia de la Veneția emiterea unei opinii în legătură cu unele prevederi din Legea privind contracararea activității extremiste și a articolului 3655 din Codul contravențional care prevede amendă pentru confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii şi utilizarea în public a atributelor şi simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acţiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanităţii, precum şi al propagandei sau glorificării acestor acţiuni, potrivit Deschide.md.

Vă amintim că pe 20 aprilie, Legislativul a adoptat legea care interzice simbolurile de război, inclusiv panglica ”Sf. Gheorghe”, folosite de trupele ruse ca simbol în cadrul invaziei din Ucraina.

Persoanele care nu vor respecta această interdicție prevede amenzi de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Amenda maximă pentru persoanele juridice va fi de până la 30 de mii de lei.

Menționăm că deputații PSRM, nu au fost de acord cu decizia Parlamentului și au contestat legea respectivă la Curtea Constituțională, solicitând, de asemenea, și suspendarea prevederilor legii până la examinarea cauzei în fond. Totuși, Înalta Curte a respins cererea de suspendare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *