Război

Iranul susține operațiunea teroristă din Israel, a declarat generalul Rahim Safavi, un consilier al liderului suprem iranian

Un consilier al liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei, i-ar fi felicitat sâmbătă pe militanții palestinieni pentru cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani.

“Le urăm bun venit luptătorilor palestinieni”, citează site-ul citat de Rahim Safavi.

“Vom fi alături de luptătorii palestinieni până la eliberarea Palestinei și a Ierusalimului”, a mai spus el.

După cum a relatat Pravda ucraineană, sâmbătă dimineața, din Fâșia Gaza au fost lansate în masă rachete în Israel, într-un atac al militanților Hamas.

Între timp, IDF a anunțat deja că este “gata de război”.

Ministrul Apărării al țării, Yoav Gallant, a aprobat chemarea soldaților în rezervă.

Israelul raportează acum cel puțin 22 de morți și peste 500 de răniți.

Liderii UE au condamnat cu fermitate atacul cu rachete al militanților Hamas asupra Israelului, solicitând încetarea imediată a violențelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ceea ce face Hamas in Israel este la indemnul Rusiei, cu ajutorul Iranului. Operatiunea din Israel are rolul de a reduce presiunea SUA din Ucraina, intrucat prin deschiderea acestui front in Israel SUA trebuie sa alimenteze cu armament si bani zona Israel, micsorandu-se astfel ajutorul catre Ucraina. Este principiul vaselor comunicante: crescand presiunea in Israel, Rusia spera sa reduca presiunea in Ucraina. Este deosebit de simplu de observat: este mana lunga a Rusiei prin interpusi. Sper ca SUA sa poata face fatza concomitent pe mai multe fronturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *