Actualitate

Istoria arvunei de 25 de mii euro pentru „utilaje de bucătărie”, plătită de soția lui Dodon. Declarațiile semnatarului recipisei

Arvuna de 25.000 de euro, oferită de Galina Dodon pentru utilaje de bucătărie, a fost recepționată de proprietarul Horecagrup SRL, Dumitru Stanchevici, transmite Ziarul de Gardă. Omul de afaceri le-a spus jurnaliștilor că astfel s-a asigurat că nu va fi înșelat.

Totodată, acesta a menționat că inițial Galina Dodon nu s-a prezentat și nici măcar nu știa cine discută cu el. Dar și-a dat seama că este vorba despre soția fostului președinte, abia în momentul când a semnat recipisa.

Specificațiile tehnice ale produselor au fost discutate cu fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. În același timp, după ce marfa a fost importată, suma i-a fost restituită soției politicianului, iar costul utilajului a fost plătit printr-un transfer bancar de către compania Arctic Nova SRL, înregistrată la Molovata și ulterior, administrată de Merineanu.

„Domnul Igor Dodon nu a fost la noi niciodată. Până am semnat recipisa, nu am știut cu cine vorbesc. Nu cunoșteam cine este doamna. Nu s-a prezentat. La momentul discuției, ea a spus că ar fi vrut să nu piardă timp pentru precomenzi, ca să fie totul la timp. Este vorba despre niște unități pentru bucătărie profesională. Sunt produse specializate, ulterior vândute către persoana juridică care a făcut transferul, iar după asta a fost întoarsă arvuna”, le-a relatat jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă Stanchevici.

Fratele Galinei Dodon deține o pensiune pe malul Nistrului, în localitatea Molovata, raionul Dubăsari. Cumnatul și soția fostului deputat socialist sunt originari de acolo.

Vă amintim că marți, 24 mai, la Igor Dodon și apropiații săi au fost desfășurate percheziții. Petru Merineanu a încercat să înghită unul dintre documente, care reprezenta dovadă a presupuselor ilegalități.

Igor Dodon este acuzat de trădare de Patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală. Timp de opt ore, oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliul acestuia din sectorul Buiucani al capitalei și au găsit peste jumătate de milion de lei, zeci de mii de euro, mai multe obiecte de preț, dar și documente, printre ele numărându-se și recipisa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *