Război

ISW: Trupele rusești nu au reușit să consolideze noua linie de front după eșecul de lângă Harkov

Este probabil ca trupele rusești să fie concentrate în apropierea liniei Liman-Yampol, deoarece consideră că aceasta ar fi o țintă potențială pentru o ofensivă ucraineană.

Trupele rusești nu reușesc să consolideze noua linie de front după o contraofensivă reușită a AFU în regiunea Harkov. Acest lucru este conform unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Ambele părți luptă acum activ pentru Liman, iar rușii sunt îngrijorați că forțele armate ucrainene vor forța Severskii Donetks. Trupele rusești se concentrează probabil în apropierea liniei Liman-Yampol, deoarece cred că aceasta va fi o țintă potențială pentru o ofensivă ucraineană, au declarat analiștii.

Ocupanții nu sunt în măsură să consolideze noua linie de front și părăsesc în mod activ partea de est a regiunii Harkov pentru a se redistribui în alte zone, cum ar fi partea de sud-vest a regiunii Donețk.

“Acest lucru indică faptul că comandanții ruși nu acordă prioritate consolidării pozițiilor vulnerabile la est de râul Oskol”, consideră Institutul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *