Internațional

Italia intenționează să cumpere tancuri de luptă germane Leopard 2 pentru a-și întări forțele terestre

Italia intenţionează să cumpere tancuri de luptă germane Leopard 2 pentru a-şi întări forţele terestre, pe fondul invaziei ruse din Ucraina, a declarat joi în parlament senatoarea Isabella Rauti, subsecretar de stat pentru apărare, transmite Agerpres.

Rauti, membră a partidului Fraţii Italiei al premierului Giorgia Meloni, a subliniat în comisia pentru apărare a Camerei deputaţilor că Roma are nevoie de o ”modernizare semnificativă” a forţelor terestre şi că achiziţia de tancuri Leopard 2 se înscrie în această strategie.

Menționăm că este prima iniţiativă oficială italiană de modernizare a arsenalului ţării după izbucnirea războiului din Ucraina, notează Reuters.

Executivul urmăreşte să includă programul în acest sens în bugetul multianual pentru apărare 2023-2025, rezervându-i pentru început fonduri în valoare de 4 miliarde de euro în 2024 din cheltuielile totale estimate la 8 miliarde de euro, a precizat subsecretara de stat.

Ea a menţionat că nu a fost începută o procedură specifică de achiziţie a tancurilor şi că guvernul va cere aprobarea parlamentului, înaintea implementării planului.

Tancurile Leopard sunt produse în comun de companiile germane Krauss-Maffei Wegmann şi Rheinmetall.

Armata italiană se bazează în prezent pe circa 200 de tancuri Ariete, dintre care sunt complet operaţionale doar circa 50, a menţionat pentru Reuters o sursă din apărare.

Guvernul italian intenţionează ca în paralel cu achiziţia noilor tancuri Leopard să-şi modernizeze flota de Ariete pentru a le creşte nivelul de eficienţă şi siguranţă, ceea ce va asigura un număr suficient pentru a îndeplini cerinţele NATO, a mai spus Isabella Rauti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Italienii sunt tampiti. La ce le trebuie lor tancuri ? Cine sa-i atace pe italieni ? Tancurile alea care tot vor sa le cumpere trebuiau date ucraineenilor. Dupa terminarea razboiului vedeau italienii ce sa cumpere. La terenul care il au ei se preteaza mai bine elicopetere de atac decat tancuri. Dar … capete seci si nici nu-i trage nimeni de maneca sa le zica ca ceea ce fac este coplet gresit ! In primul rand celelalte tari NATO ar trebui sa le atraga atentia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *