Actualitate

(JAPONIA) Centrala Fukusima AMENINȚĂ din nou

Potrivit Agenției de Meteorologie, taifunul, care a lăsat în urmă dispăruți, răniți și pagube în vest, s-a abătut asupra insulei principale Honshu, la nivelul prefecturii Aichi, la ora locală 07:40, 01:40, ora României.

Man-yi era însoţit de rafale puternice de vânt, de până la 160 de kilometri pe oră, şi de ploi calificate în anumite locuri ca "teribile", pe un perimetru extins.

"Alerte sepciale" de nivel maxim au fost emise de către Agenţia de Meteorologie în mai multe regiuni, inclusiv în fosta capitală imperială Kyoto (vest), din cauza unui nivel de "precipitaţii care nu a mai fost întâlnit vreodată".

Apeluri la evacuare au fost lansate în total pentru peste o jumătate de milion de persoane, în mai multe regiuni din sud-vest, inclusiv în provinciile Kyoto şi Osaka.

Estul ţării aştepta, de asemenea, ploi, luni dimineaţa, Tokyo spre prânz, iar la începutul după-amiezii regiunea Fukushima, unde se află centrala avariată de un tsunami pe 11 martie 2011, foarte vulnerabilă din această cauză. Un nivel excepţional de precipitaţii sunt aşteptate şi acolo.

Tokyo Electric Power (TEPCO), a anunţat duminică faptul că a consolidat echipamente considerate cruciale, cum ar fi conducte de apă pentru răcirea reactoarelor sau pompe, iar patrulele de supraveghere au fost sporite.

Există temerea că o intensificare a ploilor ar putea creşte cantităţile de apă radioactivă, deja importante, care s-au infiltrat în subsolul complexului atomic aflat în pericol.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *