CSI / RusiaRăzboiUcraina

Kiev vrea să construiască un nou pod peste Nistru, după ce rușii au distrus rețelele de transport din regiunea Odesa

Kiev intenționează să construiască în regiunea Odesa un drum cu pod peste estuarul Nistrului, care să înlocuiască podul distrus de ruși, relatează publicația „Yug.Today” cu referire la „Programul de dezvoltare socio-economică și culturală a regiunii Odesa pentru 2023 și principalele direcții de dezvoltare pentru 2024-2025”, aprobat de consiliul regional.

Implementarea proiectului este planificată pentru anul 2024.

„Este necesar să se evidențiază vulnerabilitatea logisticii transporturilor în ceea ce privește deplasarea forțelor necesare în zona dintre Dunăre și Nistru. Soluția la această problemă este podul de peste estuarul Nistrului”, se arată în document.

După cum relatează mass-media, podul peste estuarul Nistrului, asupra căruia rușii au tras în repetate rânduri, nu este doar important din punct de vedere strategic, ci și economic, deoarece va scurta traficul către sudul Europei.

Vă reamintim că, în primăvara anului 2022, armata rusă a atacat de patru ori podul din Zatoka, care trece prin estuarul Nistrului și leagă sudul regiunii de Ucraina. După numeroase lovituri de rachete, obiectivul nu a putut fi restaurat.

Traficul pe pod este momentan închis. Podul avea două benzi de circulație, precum și o cale ferată.

De asemenea, menționăm că pe 31 iulie, Ucraina și R. Moldova au convenit asupra construcției unui pod peste satul de graniță Koseuc și orașul ucrainean Yampil, care va deveni o alternativă la trecerea Yampil – Koseuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *