Ucraina

Kievul îi răpunde președintelui brazilian: ”Trebuie să spunem clar, Ucraina nu face comerț cu teritoriile sale”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a declarat vineri, 7 aprilie, că Ucraina ”nu face comerţ cu teritoriile sale”, ca răspuns la sugestia preşedintelui Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, ca această ţară să renunţe la Crimeea pentru a pune capăt războiului, transmite EFE și Agerpres.

”Ucraina apreciază efortul preşedintelui Braziliei de a căuta o soluţie pentru a pune capăt agresiunii ruseşti”, a scris Nikolenko pe pagina sa de Facebook. ”În acelaşi timp, trebuie să spunem clar: Ucraina nu face comerţ cu teritoriile sale”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean.

De asemenea, oficialul ucrainean a mai adăugat că ”nu există niciun motiv juridic, politic sau moral pentru care să renunţăm la un singur centimetru din teritoriul ucrainean” şi a reafirmat că poziţia ţării sale pe această problemă rămâne neschimbată.

”Orice efort de mediere pentru restabilirea păcii în Ucraina trebuie să se bazeze pe respectarea suveranităţii Ucrainei şi pe restabilirea deplină a integrităţii sale teritoriale, în conformitate cu principiile Cartei ONU”, a mai subliniat Nikolenko.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a răspuns astfel unor declaraţii recente ale lui Lula în care acesta afirma că preşedintele Volodimir Zelenski, ”nu poate să-şi dorească totul” şi evoca posibilitatea unor negocieri privind peninsula ucraineană Crimeea, anexată militar de Rusia în 2014.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *