CSI / Rusia

Kievul transmite un mesaj ferm Kremlinului. Ce trebuie să facă ruși înainte de a începe negocierile de pace

Un oficial ucrainean de rang înalt a exclus, vineri, 17 februarie, orice negocieri de pace cu Moscova dacă Rusia nu îşi va retrage trupele din Ucraina, reiterând astfel poziţia Kievului înainte de Conferinţa de Securitate de la Munchen ce ar urma să se concentreze pe războiul declanşat de Moscova împotriva Ucrainei, informează Reuters și Stirileprotv.ro.

”Pentru dezincriminarea politicii globale şi pentru o adevărată securitate globală, războiul trebuie să se încheie cu victoria Ucrainei”, a scris Mihailo Podoliak, consilier politic al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe pagina sa de Twitter.

Zelenski a exclus din nou orice acord de pace cu Rusia

”Negocierile pot începe atunci când Rusia îşi va retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei. Alte opţiuni nu vor face decât să-i dea Rusiei timp să-şi regrupeze forţele şi să reia ostilităţile în orice moment”, a atenţionat Podoliak.

Menționăm că joi, 16 februarie, într-un interviu acordat BBC, liderul de la Kiev a exclus din nou orice acord de pace cu Rusia care să implice vreo cedare către aceasta din teritoriul Ucrainei.

Menționăm că cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, preşedintele Franței, Emmanuel Macron şi vicepreşedinta SUA Kamala Harris se numără printre oficialii importanţi aşteptaţi să participe la Conferinţa de Securitate de la Munchen, potrivit Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *