ExterneUE / Nato

Kishida: Japonia nu are planuri de a deveni membră NATO, iar planul Alianței de a deschide un birou în Tokyo este evaluat

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat miercuri, 24 mai, că ţara sa nu are planuri de a deveni membră NATO dar a admis intenţia alianţei de securitate de a deschide un birou de legătură în Japonia, relatează Reuters și Agerpres.

Comentariile lui Kishida vin după ce ambasadorul Japoniei în SUA a declarat anterior în cursul acestei luni că NATO plănuieşte deschiderea unui birou în Tokyo, primul din Asia, pentru a facilita consultările în regiune.

„Nu am cunoştinţă de vreo decizie luată” la NATO privind deschiderea unui birou, a declarat premierul japonez astăzi în parlament, adăugând că ţara sa nu doreşte să se alăture Alianţei Nord-Atlantice ca ţară membră sau semi-membră.

Între timp, China deja a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă a Ministerului de Externe de miercuri, că se opune planului de a deschide un astfel de birou de legătură la Tokyo, relatează Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *