ExterneUE / Nato

Kishida: Japonia nu are planuri de a deveni membră NATO, iar planul Alianței de a deschide un birou în Tokyo este evaluat

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat miercuri, 24 mai, că ţara sa nu are planuri de a deveni membră NATO dar a admis intenţia alianţei de securitate de a deschide un birou de legătură în Japonia, relatează Reuters și Agerpres.

Comentariile lui Kishida vin după ce ambasadorul Japoniei în SUA a declarat anterior în cursul acestei luni că NATO plănuieşte deschiderea unui birou în Tokyo, primul din Asia, pentru a facilita consultările în regiune.

„Nu am cunoştinţă de vreo decizie luată” la NATO privind deschiderea unui birou, a declarat premierul japonez astăzi în parlament, adăugând că ţara sa nu doreşte să se alăture Alianţei Nord-Atlantice ca ţară membră sau semi-membră.

Între timp, China deja a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă a Ministerului de Externe de miercuri, că se opune planului de a deschide un astfel de birou de legătură la Tokyo, relatează Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *