Război

Kliciko: Jumătate din locuințele din Kiev sunt încă lipsite de curent electric

La două zile după un atac masiv cu rachete ruseşti asupra Kievului, jumătate din locuinţele din capitala Ucrainei sunt în continuare lipsite de curent electric, a declarat vineri, 25 noimebrie, primarul Vitali Kliciko, citat de dpa și Agerpres.

Însă, o treime din locuinţe beneficiază din nou de încălzire, a adăugat Kliciko pe canalul său de Telegram.

Administraţia militară a Kievului afirmă că alimentarea cu apă a fost complet restabilită, deşi unii din consumatori ar putea resimţi o presiune redusă.

De asemenea, se fac în continuare eforturi pentru reluarea termoficării; echipe de urgenţă efectuează reparaţii. Imediat ce se va stabiliza reţeaua electrică, vor funcţiona din nou şi reţelele de telefonie mobilă.

Menționăm că atacurile cu rachete de miercuri au vizat infrastructura energetică a Ucrainei, provocând întreruperea furnizării de curent electric în întreaga ţară. Ulterior, tehnicienii ucraineni au efectuat continuu reparaţii, iar joi seara, operatorul reţelei naţionale, Ukrenergo, a anunţat că poate acoperi jumătate din cererea de energie şi că majoritatea termocentralelor şi hidrocentralelor şi-au reluat funcţionarea. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *