CSI / Rusia

Kremlin: Volodimir Zelenski a încetat ”de mult timp” să mai fie un interlocutor pentru Rusia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a încetat ”de mult timp” să mai fie un interlocutor pentru Rusia, a declarat joi, 26 ianuarie, Kremlinul, reacţionând astfel la o afirmaţie a liderului de la Kiev, care într-un interviu pentru postul britanic de televiziune Sky News a spus că nu este interesat ”să se întâlnească” cu dictatorul rus Vladimir Putin, relatează EFE și Agerpres.

”El a încetat de mult timp să mai fie un potenţial interlocutor pentru Putin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov în conferinţa sa de presă zilnică.

În interviul pentru Sky News, liderul de la Kiev a afirmat că Putin trăieşte într-o ”bulă informaţională” şi nu ştie ce se întâmplă cu adevărat pe câmpul de luptă.

La rândul său, Peskov i-a reproşat lui Volodimir Zelenski că a venit la preşedinţia Ucrainei cu promisiuni pe care nu le-a respectat.

”Nu a rezolvat problema Donbasului. Nu a respectat acordurile de la Minsk, pe care, după cum s-a dovedit, nu a avut intenţia să le îndeplinească, ci s-a pregătit de război”, a declarat Peskov.

În acelaşi timp, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat joi, 26 ianuarie, că SUA şi NATO sunt ”participanţi” la conflictul din Ucraina, acuzând cele două părţi că ar intenţiona să-l prelungească chiar şi după încheierea ”fazei fierbinţi” a campaniei militare în Ucraina, pe care Rusia însăşi a declanşat-o aproape cu un an în urmă, potrivit surselor citate.

”Derularea ”operaţiunii militare speciale” în Ucraina arată că SUA şi NATO intenţionează să continue să depună eforturi pentru a prelungi acest conflict militar şi au devenit participanţi la el”, a declarat Patruşev la o reuniune la Sankt-Petersburg, potrivit Interfax.

În opinia sa, ”chiar şi cu sfârşitul ”fazei fierbinţi” a conflictului în Ucraina, lumea anglo-saxonă nu va opri războiul dus prin procură împotriva Rusiei şi a aliaţilor săi”.

Menționăm că cu o zi în urmă, autorităţile germane au decis să transfere primul lot de 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei. În acelaşi timp, autorităţile germane şi-au dat acceptul ca ţările aliate să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *