CSI / RusiaExterne

Kremlinul consideră „greşită” decizia Armeniei, aliat istoric al Rusiei, de a ratifica aderarea la Curtea Penală Internaţională, care a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin

Kremlinul a calificat marţi drept „greşită” decizia Armeniei, aliat istoric al Moscovei, de a ratifica aderarea la Curtea Penală Internaţională (CPI), o instanţă care a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, informează G4media.ro.

„Ne îndoim că aderarea Armeniei la Statutul de la Roma ar fi corectă din punct de vedere al relaţiilor bilaterale. Continuăm să credem că este vorba de o decizie greşită”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

În timp ce relaţiile dintre Moscova şi Erevan s-au degradat considerabil în ultimele luni pe fondul înfrângerii separatiştilor armeni de către Azerbaidjan în Nagorno-Karabah, Peskov a declarat că Armenia nu are „nimic mai bun” decât alianţa cu Moscova.

Armenia este membră a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), o alianţă militară condusă de Rusia şi care reuneşte mai multe foste republici sovietice.

De asemenea, Rusia este un furnizor major de arme pentru Armenia şi dispune de o bază militară în această ţară.

Parlamentul armean a ratificat marţi aderarea la CPI, după dezbateri rapide asupra acestui proiect.

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis la 17 martie 2023, un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pentru „deportare” de copii ucraineni în Rusia, decizie denunţată de Moscova.

„Considerăm că decizia CPI cu privire la preşedintele Putin este ilegală, nulă şi neavenită”, a declarat încă o dată Peskov, marţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Armenia nu mai are ce pierde pt ca deja a pierdut aproape tot. Oricum e absurd sa crezi ca Armenia l-ar putea aresta vreodat pe Putin, chiar daca Putin s-ar plimba noaptea prin Erevan. Armenia ii da astfel peste nas lui Putin pt ca nu a ajutat-o in Karabah.

  2. Mai are ce pierde Armenia. Ar putea explica Rusiei ca urmareste pedepsirea criminalilor din conflictul din Nagorno Karabah. E a doua oara in istorie cand Turcia i-a macelarit pe armeni. Sigur doresc sa se razbune pe acestia dar Rusia nu le poate satisface aceasta dorinta pentru ca are nevoie de Turcia. Nici americanii nu pot sa se implice pentru ca Turcia cel putin oficial e un aliat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *