CSI / RusiaExterneRăzboi

Kremlinul declară că regiunile ucrainene anexate sunt ”pentru totdeauna și nu vor fi returnate” chiar dacă militarii lui Putin fug

Miercuri, Kremlinul a declarat că nu există nicio contradicție între încorporarea teritoriilor ucrainene în Rusia și retragerile militare, afirmând că Moscova va continua planurile de anexare a celor patru regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk, transmite Reuters.

„Acestea vor fi cu Rusia pentru totdeauna și nu vor fi returnate”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Menționăm că președintele Rusiei, Vladimir Putin a oficializat miercuri anexarea celor patru regiuni ucrainene, în pofida unor răsturnări majore de situație pe câmpul de luptă din ultimele zile, care au micșorat suprafața regiunilor pe care Moscova le controlează.

Anexarea vizează regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, care reprezintă în jur de 18% din teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei.

Putin a semnat decretele de anexare după ce a organizat ceea ce a numit referendumuri în zonele ocupate în Ucraina, contestate de toată comunitatea internațională.

Promulgarea legilor de către Putin încheie ultima etapă a procesului de anexare, bazat pe sistemul juridic rusesc. Anexarea este ilegală în conformitate cu legea internațională, iar guvernele occidentale au transmis că nu vor recunoaște regiunile ca teritoriu rusesc, potrivit Hotnews.

Asta, în timp ce granițele exacte pe care Rusia încearcă să le stabilească în interiorul Ucrainei prin anexarea celor patru teritorii rămân încă neclare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *