CSI / RusiaRăzboi

Kremlinul: Depinde de Zelenski când se va încheia războiul în Ucraina. „Se poate termina mâine, dacă el dorește acest lucru”

Rusia a insistat vineri, 9 decembrie, că depinde de președintele Volodimir Zelenski să pună capăt războiului din Ucraina, relatează Sky News.

Această declarație vine în contextul în care Vladimir Putin a promis că va merge mai departe cu conflictul, în ciuda criticilor puternice și răspândite în Occident.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: că „Zelenski știe când se poate termina. Se poate termina mâine, dacă el dorește acest lucru”.

Deja de mult timp, Kremlinul a spus că Ucraina trebuie să accepte condițiile rusești pentru a pune capăt luptelor, aflate acum în a zecea lună.

Acesta a mai cerut ca Kievul să recunoască Crimeea – o peninsulă ucraineană pe care Moscova a anexat-o în mod ilegal în 2014 – ca parte a Rusiei.

De asemenea, Kremlinul a insistat ca Kievul să accepte și alte câștiguri teritoriale ale Moscovei în Ucraina.

Volodimir Zelenski și alți oficiali ucraineni au respins în mod repetat aceste condiții, spunând că războiul se va încheia atunci când teritoriile ocupate vor fi recucerite sau când ocupanții ruși le vor părăsi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *