CSI / RusiaRăzboi

Kremlinul neagă că decretul de mobilizare semnat de Putin ar permite înrolarea unui milion de persoane

Joi, Kremlinul a negat o știre publicată de ziarul independent Novaya Gazeta potrivit căruia o clauză nedeclarată din decretul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială prevedea înrolarea unui milion de rezerviști pentru a lupta în Ucraina, relatează Reuters.

Agenția de știri de stat RIA l-a citat pe Dmitri Peskov, care a calificat raportul drept „o minciună”.

Novaya Gazeta, o filială a ziarului de investigații rusesc, în prezent închis, a citat o sursă anonimă din cadrul administrației prezidențiale care a declarat că punctul 7 al decretului, care a fost reținut ca fiind „Pentru uz oficial” în comunicatul public de miercuri, permitea forțelor armate să recruteze un milion de persoane.

Miercuri, 21 septembrie, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați și că aceștia vor fi specialiști cu experiență de luptă, deși nicio cifră nu a apărut în decretul publicat pe site-urile oficiale.

Acesta a declarat că Rusia are la dispoziție în total 25 de milioane de rezerviști.

Toți bărbații ruși sunt obligați să facă un an de serviciu militar între 18 și 27 de ani, deși studenții pot primi în schimb instruire de la o facultate militară în paralel cu studiile alese.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.