CSI / Rusia

Kremlinul spune că este „imposibil” de știut dacă Putin va merge la înmormântarea lui Prigojin

Kremlinul a declarat vineri, 25 august, că este „imposibil” de știut dacă Vladimir Putin va participa la înmormântarea lui Evgheni Prigojin, fostul șef al mercenarilor Wagner și cel care până în urmă cu doar câteva luni era poreclit „bucătarul lui Putin”, relatează Reuters și Hotnews.

„Dacă ați ascultat cu atenție comentariile președintelui Rusiei, el a spus că toate testările necesare, inclusiv testele genetice, vor fi efectuate. Rezultatele oficiale vor fi publicate de îndată ce sunt gata pentru a fi publicate”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, după ce a fost întrebat în timpul conferinței sale de presă dacă poate confirma moartea lui Prigojin.

De asemenea, acesta a făcut astfel referire la afirmațiile făcute de Putin joi seara în timpul unei întrevederi televizate de la Kremlin cu Denis Pușilin, șeful separatiștilor din regiunea Donețk. Putin a calificat moartea lui Prigojin după ce avionul său s-a prăbușit miercuri în regiunea Tver drept o „tragedie”, afirmând totodată că fostul șef al mercenarilor Wagner a făcut „multe greșeli grave în viață”.

Peskov a mai susținut astăzi că Putin nu s-a întâlnit recent cu Prigojin, subliniind totodată că nu este clar cât de mult vor dura testările genetice și celelalte investigații necesare pentru a elucida circumstanțele tragediei și celelalte elemente necesare.

El a invocat acest lucru după ce jurnaliștii acreditați pe lângă Kremlin l-au întrebat dacă președintele rus va participa la înmormântarea lui Prigojin.

„Nu există deocamdată o dată pentru înmormântare, deci este imposibil să vorbim în vreun fel despre acest lucru. Singurul lucru pe care îl pot spune este că președintele are un program mai degrabă încărcat în momentul de față”, a declarat Peskov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *