CSI / Rusia

Kremlinul susține că Rusia mai are „mult de lucru în față pentru a elibera” părți din estul și sudul Ucrainei

Forțele ruse au „mult de lucru în față pentru a elibera” părți din estul și sudul Ucrainei pe care Moscova le-a revendicat ca fiind ale sale, a declarat Kremlinul, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov a declarat că Rusia mai are de „eliberat” părți din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Comentariile sale au fost un ecou al lui Putin, care a recunoscut că războiul din Ucraina va fi un „proces lung”.

Niciuna dintre aceste zone nu se afla pe deplin sub controlul Rusiei atunci când Moscova a pretins că le-a anexat după ce a organizat în luna septembrie așa-numitele referendumuri în care majoritatea a votat pentru a deveni parte a Rusiei.

Kievul și Occidentul au respins voturile ca fiind false și ilegale.

Ucraina a forțat ocupanții ruși să părăsească o mică zonă din provincia Lugansk, în timp ce luna trecută armata rusă s-a retras din toate părțile din provincia Herson pe care le controla pe malul vestic al fluviului Nipru, inclusiv din capitala provinciei, orașul Herson, potrivit G4media.

Fiind întrebat dacă Rusia intenționează să încorporeze și alte teritorii în afara celor patru regiuni, Peskov a declarat că „nu se pune problema de așa ceva. Cel puțin, nu au existat declarații în acest sens”.

„Dar, cu toate acestea, există totuși mult de lucru pentru a elibera teritoriile; într-o serie de regiuni noi ale Federației Ruse există teritorii ocupate care trebuie eliberate.

Mă refer la o parte din Republica Donețk, precum și la ceea ce a devenit parte a Federației Ruse, iar apoi a fost reocupat de trupele ucrainene”, a mai explicat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *