CSI / RusiaExterne

Kuleba, despre salutul dintre premierul ungar și Putin: Sper că Orban s-a spălat măcar pe mâini după

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a comentat vineri, 20 octombrie, întâlnirea dintre premierul ungar, Viktor Orban, și președintele rus, Vladimir Putin, care a avut loc cu prilejul forumului „Belt and Road” de la Beijing. Într-un interviu pentru France 24, preluat de publicația Pravda, Kuleba a spus că speră că Orban și-a spălat și dezinfectat mâinile după ce a dat mâna cu Putin, scrie Digi24.ro.

Putin și Orban s-au întâlnit în China pe 17 octombrie. A fost prima întâlnire dintre Putin și un lider al unui stat membru al UE, după mai bine de un an, și prima întâlnire cu un lider al unui stat NATO de la începutul războiului pe scară largă.

„Sper că Orban și-a spălat și dezinfectat măcar mâinile după ce a dat mâna cu Putin”, a declarat Dmitro Kuleba.

Discuțiile dintre Putin și Orban i-au determinat pe ambasadorii NATO la Budapesta să organizeze o întâlnire, pe fondul îngrijorărilor legate de apropierea dintre Ungaria și Rusia.

„Suntem cu toţii îngrijoraţi că premierul ungar se întâlneşte cu preşedintele Putin, în timp ce Rusia duce un război de agresiune împotriva Ucrainei”, a declarat ambasadorul american în Ungaria, David Pressman, intervievat de Radio Free Europe.

„Este îngrijorător faptul că Ungaria a ales să coopereze” cu Kremlinul în acest mod, a apreciat el, denunţând de asemenea utilizarea de către Viktor Orban a sintagmei „operaţiune militară” referitor la războiul Rusiei în Ucraina, aşa cum îşi numeşte Kremlinul invazia în ţara vecină.

Dacă va fi necesar, „vom împărtăşi aliaţilor noştri preocupările noastre în materie de securitate”, a adăugat Pressman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. “Într-un interviu pentru France 24, preluat de publicația Pravda, Kuleba a spus că speră că Orban și-a spălat și dezinfectat mâinile după ce a dat mâna cu Putin”
    La huni nu se obisnuieste sa te speli pe maini dupa ce ai fost la W.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *