Actualitate

La Bălți are se desfășoară un forum economic Moldo-Român

Evenimentul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova, informează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al MDRC.

"Mizăm pe un parteneriat strategic cu România, în iniţierea şi implementarea proiectelor comune, atît în Regiunea de Nord, cît şi la nivel naţional" a remarcat Marcel Răducan, ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, la ceremonia de deschidere a Forumului.

Ministrul moldovean a mai specificat în discursul său că fondurile naţionale sînt limitate, motiv pentru care trebuie să sporim investiţiile străine directe, iar MDRC prin activităţile sale contribuie la promovarea unei dezvoltări socio-economice echilibrate a regiunilor.

Participanţii la eveniment vor dezbate în cadrul sesiunilor interactive, aspectele turismului în Regiunea de Nord a ţării, investiţiile cheie pentru economia regiunii, inclusiv în sectorul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, în sectorul agroalimentar, în Zonele Economice Libere, precum şi necesitatea elaborării Planurilor Urbanistice Generale.

De asemenea, pe parcursul lucrărilor Forumului va fi inaugurată o expoziţie privind potenţialul economic şi investiţional al regiunii Nord. Totodată, participanţii vor lua cunoştinţă de oportunităţile de colaborare cu Regiunea Vest din România, prin crearea parteneriatelor economice şi stabilirii contactelor comerciale.

Forumul reuneşte circa 200 de participanţi, printre care oameni de afaceri din Regiunea Vest a României şi din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, reprezentanţi ai ministerelor din ţara noastră, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanţii ONG-urilor, parteneri ai ADR Nord etc., notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *