Bună Dimineața

La ghicit trecutul și viitorul în fața Catedralei

Cu cât mai mulți oameni traversează zona parcului, cu atât mai mult cresc șansele de câștig pentru boschetari și nu numai.
Pe lângă acești oameni nevoiași, în jurul Catedralei s-au mărit rândurile persoanelor care fac bani din „ghicit”.

Marți seara, după programul de muncă, ne-am dat întâlnire cu câteva prietene în parcul cu pricina. Nu au trecut nici zece minute de când ne-am așezat pe bancă, că de noi s-a apropiat o femeie sub pretextul de a cere o țigară. Pentru că am refuzat-o cu răspunsul că nu fumăm, femeia tot căuta cum să întrețină discuția pentru a ne prezenta „serviciile” pe care le oferă.

– Văd că ai suferit din cauza unui bărbat. Dă’ și ți-oi ghici trecutul, spune presupusa ghicitoare.
– De ce aș avea nevoie să aflu despre trecutul meu, dacă l-am trăit deja?, îi zic eu. Femeia pierdută continuă să mă iscodească și mă abordează din nou. De această dată mă întreabă dacă nu vreau să îmi aflu viitorul. I-am zis că nimeni nu poate citi viitorul și chiar nu aș vrea să-l cunosc. Sunt sceptică referitor la ghicitul în stele, cărți, palme, sau chiar ochi despre viitor.

Femeia care s-a apropiat de noi „citea pe ochi, nu are nevoie de un fir de păr, o picătură de sânge sau chiar palma mea”, citea și ea așa, prin văzduh.

Și dacă tot am refuzat să îmi spună despre trecut și viitor, pretinsa ghicitoare mi-a zis că ar putea să-mi deschidă „porțile de aur”. Prima dată am auzit astfel de replici de la cei care se ocupă cu ghicitul. I-am dat, iarăși, de înțeles că nu sunt interesată de „oferta” ei și femeia a trecut la următorii săi clienți, care stăteau la câteva bănci distanță de noi. De această dată, cu mai mult succes, aceasta a abordat un cuplu care a și scos repede bani din buzunar, păi, ca să afle viitorul, sau poate să li se deschidă „porțile de aur”.

Oare câte victime are femeia respectivă zilnic în parcurile din centrul capitalei, câți dau bani pe aer? Am constatat că această afacere nu are riscuri, atâta timp cât oamenii sunt sensibili la anumite momente din viața personală și se încredințează persoanelor necunoscute. Și apoi, nimeni nu dă nici o garanție că premonițiile ghicitoarelor se vor îndeplini. Mai mult ca atât, cine le mai caută după?

Aveți grijă cine vă „ghicește” prin văzduh, cât vă odihniți în parcurile din capitală…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *