Actualitate

La Moldexpo se organizează iarmaroc şcolar

Târgul va fi organizat până pe 31 august, cu program între orele 10.00 şi 19.00, scrie IPN.

Iarmarocul şcolar de la Moldexpo este la a doua ediţie. Unii dintre comercianţi sunt la prima experienţă de participare la acest târg. Uşor dezamăgiţi de numărul nu prea mare de cumpărători, se aşteaptă că cererea va creşte în zilele următoare.

„Aici suntem pentru prima dată. Sper să fie bine. Putem lăsa lucrurile peste noapte, pentru că sunt păzite. Din acest punct de vedere, e mai bine decât pe bulevardul Ştefan cel Mare. Deşi acolo din primele zile aveam cumpărători mai mulţi”, a spus Sergiu Ciobanu, comerciant.

O altă vânzătoare, Aliona Frunză, spune că nu sunt mulţi oameni care să facă cumpărături. Cei mai mulţi întreabă care sunt preţurile, probează şi pleacă. „Nu este ceea ce am aşteptat. Probabil, s-a făcut puţină publicitate. Astfel sunt puţini cumpărători”, a menţionat o altă comerciantă, Viorica Izman.

Coşul mediu de cumpărături în acest an pentru un elev ar fi de 2 mii de lei. Un ghiozdan costă între 300 şi 400 de lei. Vânzătorii spun că anul acesta preţurile sunt un pic mai mari faţă de anul trecut. Un costum pentru băieţi poate fi cumpărat cu 800 de lei, o cămaşă – 200 de lei, iar preţul pentru cravată porneşte de la 60 de lei. O pereche de pantofi face 450 de lei.

Oferta pentru fete e mai mare. O rochie costă de la 350 de lei, uniforma cu 3 piese (fustă, pantaloni, sacou) – 550 de lei. Cămăşi se pot găsi cu 50-300 de lei, iar o pereche de pantofi costă între 500 şi 700 de lei.

La aceste cheltuieli se adaugă şi cele pentru rechizite. Caietele standard costă în jur de 3 lei, hârtia colorată – 7 lei. Creioanele colorate se vând cu 30 de lei, iar acuarelele 25 de lei.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *