CSI / RusiaInternațional

Lavrov acuză Washingtonul și Occidentul că a transpormat Ucraina ca „instrument de război” împotriva Rusiei

Luni, 3 octombrie, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a acuzat Washingtonul şi Occidentul în ansamblu că foloseşte Ucraina ca „instrument de război” împotriva Rusiei, acesta făcând o comparaţie cu acţiunea Germaniei împotriva URSS în al Doilea Război Mondial, transmite Hotnews.

„În prezent, Statele Unite şi-au subordonat practic întregul Occident colectiv, mobilizându-l pentru a transforma Ucraina într-un instrument de război împotriva Rusiei, la fel cum la vremea sa Hitler a pus sub arme majoritatea ţărilor din Europa pentru a ataca Uniunea Sovietică”, a spus Lavrov în plenul parlamentului rus, la şedinţa de ratificare a anexării la Rusia a patru regiuni ucrainene, relatează agențiile.

În plus, şeful diplomaţiei ruse consideră că SUA ar da dovadă de ipocrizie pentru că acuză Rusia de lansarea „unei agresiuni neprovocate împotriva Ucrainei”, acesta afirmând că Washingtonul a folosit argumente fabricate pentru a invada ţări precum Haiti sau Panama, ori pentru a lansa războaie în Vietnam, Irak sau Libia.

„Rezoluţiile Adunării Generale a ONU care condamnau acestea şi alte acţiuni agresive ale SUA, americanii pur şi simplu le-au ignorat. Le-au intrat pe o ureche şi le-au ieşit pe cealaltă”, a mai declarat Lavrov.

Lavrov: Spre deosebire de SUA şi NATO, Moscova „nu reacţionează în faţa ameninţărilor fabricate în ţări îndepărtate”

Spre deosebire de SUA şi NATO, care au bombardat Iugoslavia, au distrus Irakul şi au adus haosul în Libia, Moscova „nu reacţionează în faţa ameninţărilor fabricate în ţări îndepărtate”, a mai susţinut Lavrov în intervenţia sa în plenul Dumei de Stat, potrivit Agerpres.

De asemenea, el mai crede că, la fel ca în cazul invaziei Germaniei împotriva URSS în anul 1941, „actualele planuri ale Occidentului nu se vor realiza”.

Într-o altă intervenţie, luna trecută la Adunarea Generală a ONU, Lavrov a vorbit despre „rusofobia fără precedent” a Occidentului.

„Declarându-se victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape într-un trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, fără nicio obligaţie, dar cu dreptul sacru de a acţiona în impunitate oriunde şi oricând”, a acuzat Lavrov în acel discurs, relatează sursele citate.

„Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă. Ei nu ezită să-şi declare nu doar intenţia de a provoca o înfrângere militară ţării noastre (în Ucraina), ci şi de a distruge Rusia”, a susținut el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *