Actualitate

Lavrov amenință Moldova cu războiul: „Orice acțiuni care vor pune în pericol securitatea militarilor noștri, va reprezenta un atac asupra Rusiei”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, continuă să „arunce” cu amenințări la adresa Republicii Moldova. După ce a acuzat Chișinăul că ar evita un dialog direct cu Tiraspolul pentru că și-ar dori soluționarea conflictului pe altă cale decât cea diplomatică, acum, acesta a menționat că orice atac asupra militarilor ruși staționați ilegal în stânga Nistrului va reprezenta un atac asupra Rusiei, transmite Deschide.md.

„În ceea ce privește interesele noastre, acolo se află pacificatorii noștri, se află Grupul Operativ al Trupelor Ruse, soldații noștri care păzesc cel mai mare depozit de muniții din Europa, la Cobasna și toți trebuie să înțeleagă că orice acțiuni care vor pune în pericol securitatea militarilor noștri vor fi interpretate, în concordanță cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse” a declarat Lavrov.

Deja de 30 de ani, trupele Rusiei staționează în Transnistria. În ciuda apelurilor repetate ale Chișinăului de a le retrage, Moscova spune că acestea au misiunea de a menține pacea și acuză Republica Moldova că își dorește escaladarea conflictului de pe Nistru.

Vă amintim că anterior, Serghei Lavrov a declarat că Moscova va face totul pentru a proteja interesele populației rusofone din Republica Moldova, iar autoritățile de la Chișinău ar evita un dialog direct cu Tiraspolul pentru că și-ar dori soluționarea conflictului pe altă cale decât cea diplomatică.

Drept răspuns, Biroul Politici de Reintegrare a notat că abordarea Chișinăului privind modul de rezolvare a conflictului transnistrean rămâne neschimbată și vizează soluționarea sa pe căi pașnice și politice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Domnul lavrov bate saua sa priceapa iapa.
  Domnia sa vorbeste catre NATO si america
  nu catre maldafani. Cum maldafanii au fugit
  de nato si vor inca neutralitate mane vor fi
  ocupatzi de kremlin in pace si onor asa cum
  vor KO KO II lui Vorona si DO DO NIII lui kozak.

 2. Multumim guvernarii PAS, care nu adopta legea condamnarii separatismului.
  Cu ce se deosebeste aceasta guvernare de cele precedente? De ce ofera si in continuare scutiri de taxe acelora, ce au instalat ilegal posturi vamale la Nistru?
  De ce nu anuleaza acele cedari prin corupere de catre guvernarile precedente? Separatistii au alungat in strada institutiile de invatamant, iar guvernarea noastra ofera apostile institutiilor de invatamant ilegale. Au alungat politia in strada, iar guvernarea noastra le ofera „placute neutre”. Unde s-a mai vazut in lume sa oferi unei regiuni separatiste placute neutre? Este si PAS deja corupt pana la maduva de catre separatisti?

 3. ce glumă proastă, ca mai toate cele rusești!
  ei care au încălcat în ultimul timp cam toate acordurile internaționale să amenințe pe cineva cu așa ceva

 4. 30 de ani armata rusa stationeaza ilegal in RM. DE ce guvernul RM nu cere de la Federatia Rusa compensatii pentru stationerea si depozitrea armamentului in Moldova.
  DE ce noi trebue sa platim pentru gazele rusesti preturi enorme,ear dinsii nu trebue sa plateasca pentu depozitele uriasa cu risc enorm pentru intreaga zona.
  Nu doresc conflict militar, dar sa fim realisti, noi nu vom rezolva acesta problema nicodata sinestator.Acum,chind UCRAINA ne intinde o mina de ajutor, nu trebue de ratat sansa.
  Lasati demagogia cu neutralitatea.Tara neutra cu armata straina…..

 5. Nea Vasile ma obliga sa raspund la o
  chestiune foarte importanta apropo
  de reflectziile Dlui Lavrov. Dece prostii
  nu vad , zice nea Vasile, ca printzesa
  noastra duce o politica duplicitara cu
  ROMANIA in particular.
  Cerem bani, luam bani dar facem poli
  tica ruseasca alui dodon si nkozak.
  Cand Domnia Sa printzesa striga tare
  ca suntem neutri si ca neutralitaztea
  este viatza noastra , asta inseamna
  ca invitam pe rusi sa ne inhatze asa
  cum au facut cu UKRA. Venitzi Dom
  nilor Rusi la noi ocupatzi ne caci noi
  suntem neutri.
  In loc sa le spuna, tavarici noi suntem
  independentzi ( vorba vine ) si avem
  dreptul sa aderam la NATO , sau sa
  facem UNIREA sau sa ne aliem cu
  americanii.
  Asteptam comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *